IB PYP (İlk Yıllar Programı)

IB PYP ( İlk Yıllar Programı) Müfredat Modeli Nasıl Bir Yaklaşımı Esas Alır?
Felsefesi Nedir?

PYP, 3-12 yaş arasındaki çocuk lar için anlamlı olan, onlara çekici gelen ve mücadele etmelerine olanak sağlayan alanlar-üstü bir öğretim programı oluşturmak için, çeşitli ulusal sistemlerin en iyi araştırma ve uygulamalarından bir sentez oluşturmayı amaç edinmiştir. PYP, bilginin tek başına yeterli olmadığını, bunun yanında uygun kavramların, becerilerin ve tutumların da geliştirilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Bu program, öğrenilmesi gereken bilgileri sıralamak yerine, hem öğrencilerin, hem de öğretmenin aktif bir şekilde sorgulama yaptıkları bir sınıf ortamı yaratmayı hedeflemekte ve uluslararası bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

PYP öğrencilerin neler öğrenmesi gerektiği, eğitim yöntemleri ve değerlendirme stratejileri hakkında yol gösteren uluslararası bir müfredat modelini temel alan bir eğitim ve öğretim yaklaşımıdır.

PYP felsefesinin merkezinde sorgulamanın yapılandırılması vardır. Öğrenciler 6 alanlar üstü temada yapılandırılan sorgulama ile bilgiye ulaşırlar. Bu süreçte alanlar arası işbirliği içinde, önemli kavramları anlamayı, gerekli becerileri edinmeyi, bilgiye ulaşırken amaçlanan tutumları geliştirmeyi ve sosyal sorumluluk almayı öğrenirler.

Yemek Listesi