19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan ve aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanan 19 Mayıs tarihinin önemi büyüktür. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir.Günümüzde geldiğimiz noktada Marmara Eğitim Kurumlarında eğitim gören öğrenciler zamanın gereklerine uygun bir şekilde interaktif olarak eğitimlerine devam ediyorlar.Sağlığımız için evde kalmamız gereken bu süreçte, anaokulu çağından lise son sınıfa kadar okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz, teknoloji sayesinde öğretmenleri ve arkadaşlarıyla birlikte büyük bir coşkuyla 19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor.

Töreni izlemek için tıklayınız.