9. SINIFLAR ARASI MÜNAZARA TURLARI SONUÇLANDI

Özel Marmara Koleji ve Özel Marmara Fen Lisesi 9. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen münazara turları sonuçlandı. Bütün bir hafta boyunca tezlerine edebiyat öğretmenleri eşliğinde büyük bir ilgi ve heyecanla hazırlanan öğrencilerimiz, bir şenlik havasında geçen münazara dönemini daha başarıyla geride bıraktı.

 Gençlerin farkındalığını artırma, konsantrasyonlarını güçlendirme, özgüven kazanma, saygı gösterme, bir düşünceyi uygarca tartışabilme, dinleyebilme ve konuşabilme, yapıcı eleştirebilme, hoşgörüyü artırabilme, kendini savunabilme, ikna edebilme, kurallara uyabilme, dili üst düzeyde kullanabilme ve konuşma yeteneğini geliştirebilme,  zamanı iyi kullanabilme, empati yapabilme gibi daha pek çok işlevi olan münazara turları, 9. Sınıf öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgi, coşku ve heyecanla gerçekleştirildi.

  24 Aralık 2018 Pazartesi günü yapılan ilk turda, Kolej  9-C ve Fen Lisesi 9-A karşılaştı. Kolej 9-C öğrencilerinin , “Tablet ve akıllı tahta, eğitimde daha etkilidir. “ tezine karşılık; 9-A Fen Lisesi öğrencileri,  “ Tebeşir ve kara tahta, eğitimde daha etkilidir.” tezini savundu. Fen Lisesi  9-A sınıfı bu turu kazanarak finale yükseldi.

25 Aralık 2018 Salı günü yapılan ikinci turda ise, Kolej  9-A ve 9-B sınıfları karşılaştı. Kolej  9-A öğrencilerinin,  ” Başarıda, eğitim  faktörü önemlidir. ” tezine karşılık; Kolej 9- B öğrencileri, “Başarıda genetik faktör önemlidir.” tezini savundu. Kolej 9-B sınıfı da bu turu kazanarak finale yükseldi.

28 Aralık 2018 Cuma günü yapılan final turunda, Fen Lisesi 9-A sınıfı öğrencileri, “İnsan, zamanı yönetir.” tezini, Kolej 9-B sınıfı öğrencileri ise , “Zaman, insanı yönetir.” tezini savundular. Son derece büyük heyecan ve coşkuyla izlenen final turunda jüri, 9/B sınıfını, münazara kurallarına göre tezlerini daha iyi savunduğuna karar vererek , 2018-2019 öğretim yılında münazara turlarının 1. si olarak ilan etti.

Turlar sonucu finale hak kazanan öğrencilerimiz,  Sosyal Bilimler Bölüm Başkanımız Sayın Beyhan Destanoğlu tarafından kitapla ödüllendirildi.

Öğrencilerimize,  taşıdıkları sorumluluğu başarıyla yerine getirdikleri için teşekkür ediyoruz.