Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesindeydik

4 Mayıs 2018 Cuma günü 11-C sınıfı öğrencilerinden Ece Alim, Zeynep Akın ve Kutay Çalık, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nermin Nemlioğlu eşliğinde Beyazıt'tan Gülhane'ye bir gezi yaptı. Geziye Beyazıt'taki Yahya Kemal Müzesi'nden başlayan öğrenciler, Gülhane'ye uzanan Divanyolu'nda Ziya Gökalp, Muallim Naci, II. Mahmut, Abdülaziz ve II. Abdülhamid'in mezarlarını ziyaret edip Çemberlitaş'ın ve kaybolan Apollon Heykeli'nin hikâyesini dinledikten sonra Yerebatan Sarnıcı'nı gezme fırsatı buldu. Geziyi Ahmet Hamdi Tanpınar Müze Kütüphanesi ziyaretiyle tamamlayan öğrenciler, edebiyatçıların da insan olduklarını ilk kez fark ettiklerini, teorik anlatımların böyle bir geziyle gerçeklik kazandığını belirtti.