BEST BUDDİES EŞLEŞTİRME TÖRENİ

Zihinsel ve gelişim engelli bireylerle gönüllü öğrencilerimiz arasında arkadaşlık ilişkisi ve sosyal iletişim kurmayı hedefleyen “Best Buddies” kulübümüzün eşleştirme töreni 22 Şubat 2018 Perşembe günü Tekrime Tarman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleşti.

“Sadece eleştirmek değil, değiştirmek için,

Seyirci kalmak değil, oyuncu olmak için,

Sadece yoldan geçmek değil, yolu değiştirmek için GÖNÜLLÜYÜZ…”  sloganı ile

öğretmenlerimiz Melek EKŞİ ve Damla ULUÖZ MEMİŞ danışmanlığında yola çıkan kulübümüzün 31 öğrencisi,  2017-2018 eğitim-öğretim yılı 1. döneminde aldığı  “Engelliye Doğru Yaklaşım” ve “Liderlik”  eğitimlerinin ardından kardeş okulumuz Tekrime Tarman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki arkadaşlarıyla tanışmışlardır.

2013-2014 eğitim-öğretim yılından itibaren Best Buddies Turkey programını uygulamaya başlayan Özel Marmara Koleji’nin bu yılki  31 kulüp öğrencisinden  10’u, Tekrime Tarman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki arkadaşlarıyla eşleştiler.

İki kardeş okulun öğrencilerinin birlikte gerçekleştirdiği dostluk ağacının dikimi ile başlayan eşleştirme töreni,  Best Buddies Turkey program sorumlularından Tugay KAYAK ve Tekrime Tarman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Muzaffer ARSLAN’ın konuşmaları, öğrencilerimizin müzik dinletisi,  Best Buddies tanıtım filminin izlenmesi, Tekrime Tarman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin dans gösterileri ve daha önce programa gönüllü olarak emek veren arkadaşlarımızın duygu ve düşüncelerini anlatması ile devam etmiştir. Bu arkadaşlarımızdan Eralp Kaan KARDUZ’un konuşması dinleyenlere duygu dolu anlar yaşatmıştır. Eralp Kaan KARDUZ’un konuşması ,programın bize, ne kadar dokunduğunu ve bizleri olumlu yönde ne kadar değiştirdiğini bir kez daha göstermiştir.

İşte Eralp Kaan KARDUZ’un konuşmasından bir bölüm.

“…Beni bu programa bağlayan şey, bazılarımıza  göre çok bariz olan farkları bir kalemde silebilmesiydi. Çünkü içinde bulunduğumuz toplum maalesef, birilerini ya da bir

şeyleri  birbirinden ayırmayı, sınıflandırmayı artık alışkanlık haline getirmiş .O yüzden insanları birbirine böyle kenetleyebilen bir programın bizlere katacağı çok şey olduğunu düşündüm. Yanılmamış olduğumu da kısa sürede gördüm.

Kar tanelerinin benzersizliğini duymuşsunuzdur. İşte bizler de onlar gibi benzersiziz. Nasıl ki benzersiz görünen kar tanelerinin ortak noktası aynıdır yani sudur; birbirinden çok farklı görünen biz insanların ortak noktası da vicdandır. Vicdan temelde bizleri birbirimize bağlayan kuvvetli bir bağdır.”

  Törenin sonunda 31 öğrenci arasından 10’u,  birçok kriterin göz önünde bulundurularak gerçekleştirildiği eşleştirmede “buddiesi”  ile tanıştı. Eşleşen öğrenciler buddileri ile yıl içinde sosyalleşerek çeşitli etkinliklerde bulunacak; eşleşemeyen öğrencilerimiz ise kulübün birer parçası olarak projeye katkı sunmaya devam edecek ve toplu etkinliklerimize katılacaklardır.

2018 yılı Mart ayı içerisinde Tekrime Tarman Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki öğrencilerin okulumuza davet edilmesi  planlanmaktadır.