BEST BUDDIES TURKEY BULUŞMALARI

Best Buddies; 52 ülkede faaliyet gösteren zihinsel engeli olan bireylerin, zihinsel engeli olmayan bireylerle eşit koşullarda ve karşılıklı arkadaşlık bağları kurmasını hedefleyen projemiz doğrultusunda Marmara Eğitim Kurumlarında gönüllülük amaçlı olarak 2013-2014 eğitim–öğretim yılında başlatılan   çalışmalar 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Best Buddıes Turkey Kulübü olarak gönüllü  öğrencileriyle çalışmalarını devam ettirmektedir. Bu doğrultuda Best Buddıes Turkey Kulübü öğrencileri ile Mediha Turhan Tansel İş Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin eşleştirmesi öğretmenler tarafından yapıldı. Daha sonra öğrenciler telefon görüşmelerini yapıp birebir buluşmalarını ayarladı. Buluşmalarda öğrenciler eğlenceli anlar yaşadı. Birebir görüşmeler sonrasında kulüp öğretmenleri Melek Karahan ve Damla Uluöz Memiş rehberliğinde tüm Best Buddıes Turkey  Kulübünün öğrencileri ve Mediha Turhan Tansel İş Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi  öğrencilerinin katıldığı ilk toplu  etkinlik planlandı. İlk etkinlikte Mediha Turhan Tansel İş Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi ziyaret edildi. Gönüllü öğrencilerimiz arkadaşlarının derslerine katıldı. Hem eğlenceli zamanlar yaşadılar hem de farklı ders ortamını gözlemleme fırsatı buldular.  İkinci etkinlikte ise Mediha Turhan Tansel İş Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin  okulumuza ziyareti planlandı.