BEST BUDDİES TURKEY KULÜBÜ EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Marmara Eğitim Kurumları bünyesinde,  gönüllülük esasıyla 2013-2014 eğitim – öğretim yılında başlatılan   sosyal sorumluluk projemiz bu yıl da Best Buddies Kulübü danışman öğretmenleri Melek KARAHAN  ve  Damla ULUÖZMEMİŞ rehberliğindeki 15  gönüllü öğrencimizle birlikte devam etmektedir.  

Okulumuz, 05.10.2018 tarihinde, AYDER (Alternatif Yaşam Derneği) bünyesinde çalışmalarını sürdüren “Best Buddies Turkey” projesinin resmi program koordinatörü Sayın Fidan KARAAHMETOĞLU’nu ağırlamış; toplum içerisinde zihinsel ve gelişim engelli aynı zamanda sosyal dezavantajlı bireylerin kabul görmeleri ile ilgili tanıtım semineri gerçekleşmişti.

24.10.2018 Çarşamba günü, okulumuz bir kez daha AYDER’i ağırladı ve Sayın Fidan KARAAHMETOĞLU’nun “Engelliye Doğru Yaklaşım” semineriyle; bu konuda farkındalık yaratma yolunda bir adım daha atılarak projemizin 2. aşaması da tamamlanmış oldu.

Projemizin 3. aşaması 07.11.2018 Çarşamba günü gerçekleşecek olup, “Liderlik” semineri için okulumuz Sercan DUYGAN ve Selim ERAYDIN’I konuk edecektir.

Kulübümüzün eğitim seminerleri süreci tamamlandıktan sonra I. dönem içerisinde Mediha Turhan Tansel Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri ile okulumuz gönüllü öğrencileri arasında eşleşme töreninin  gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.