BEST BUDDIES TURKEY KULÜBÜ TANITIM ETKİNLİĞİ

     Marmara Eğitim Kurumları bünyesinde 2013-2014 eğitim-öğretim yılında oluşturulan sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki “Best Buddies Turkey Kulübü”, bu yıl da 05.10.2018 Cuma günü itibariyle çalışmalarına başladı.

    “Best Buddies”, Anthony Kennedy Shriver tarafından 1989’da ABD’de, programın 50. uygulama noktası olan “Best Buddıes Turkey” de 2011’ de Türkiye’de kuruldu. “Best Buddies”, dünya çapında çalışmalarının 1500’ünü ortaokul, lise ve üniversite bölümlerinde sürdüren, 950.000 gönüllüsü bulunan uluslararası sosyal bir projedir.

    Okulumuz, 05.10.2018 tarihinde, AYDER (Alternatif Yaşam Derneği) bünyesinde çalışmalarını sürdüren “Best Buddies Turkey” projesinin resmi program koordinatörü Sayın Fidan KARAAHMETOĞLU’nu ağırladı. Öğrencilerimizle gerçekleştirilen; zihinsel ve gelişim engelli, aynı zamanda sosyal dezavantajlı bireylerin toplumda kabul görmeleri ile ilgili farkındalık yaratma konulu bir tanıtım seminerinin ardından, gönüllü proje destekçisi öğrencilerimiz ve Best Buddies Kulübü öğretmenlerimiz Melek KARAHAN ile Damla ULUÖZ MEMİŞ   “Mediha Turhan Tansel Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi” ile çalışmalarına başladı.

     2018 Kasım ayı içerisinde de proje destekçisi gönüllü öğrencilerimizin “Engelliye, Doğru Yaklaşım ve Liderlik Eğitimi” konulu seminerlere katılımları planlanmaktadır.