GELECEĞİN İLETİŞİMCİLERİ HABER PEŞİNDE

Gelecekte yapmayı istedikleri mesleğe daha lise sıralarında karar veren genç iletişimciler, bıkıp usanmadan haber peşinde koşuyorlar.

Özel Marmara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 4 Mart Pazar günü İstanbul’un farklı noktalarında gerçekleşen kültür-sanat, sağlık ve sosyal sorumluluk projelerini takip ederek habere dönüştürdüler.

“Avaz Dergisi”nde yayımlanmak üzere cumartesi-pazar günü demeden haber kovalayan liseli gençler, 4 Mart Pazar günü İstanbul’da 3 farklı mekanda 3 etkinliğe katıldı.

11. sınıflardan Damla Yılmaz, Kartal Belediyesi’nin Türkiye Yazarlar Sendikası, Kırmızı Kedi Yayınevi ve İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı işbirliğiyle bu yıl 2.si düzenlenen “Vedat Günyol Deneme Ödülleri” törenini izledi. Feridun Andaç’ın ‘Üstümüzdeki Gül Yaprağı’ adlı kitabıyla birincilik ödülünü aldığı, ‘Umut Hep Vardır’ adlı yayımlanmamış eseri ile Gülsüm Cengiz ve ‘Buyrun Siz De Deneyin’ adlı kitap olarak yayımlanmış eseri ile de Mehmet Serdar Kubilay’ın Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldüğü ödül töreni Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

10. sınıf öğrencisi Murat Nişancı ise aynı gün İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ndeki Hasta Okulundaydı. Nişancı, dünyanın dört bir yanında ‘nadir hastalıklar’ için şifa arayanların doktoru olarak tanınan Prof. Dr. Özgür Kasapçopur’un, çocuk ramatoloji dostlarıyla buluştuğu etkinliği izledi.

Yine 10. sınıf öğrencilerinden Ada Kocabaş, Emirhan Turgut ve Sarpkaya Özay, Marmara Üniversitesi öğrencilerinin Tomurcuk Vakfı İşbirliği ile yürüttükleri “Benden Başka Ritimler” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlatılan ve 6 hafta sürecek dans çalışmalarına fotoğraf ve video çekimi ile destek vermek amacıyla Kuşdili Potlaç Atölyesindeydiler.