GELENEKSEL MARMARA SCRABBLE TURNUVASI HEYECANI

Marmara Koleji 25-26 Aralık tarihlerinde ortaokullar arası Scrabble turnuvasında 40 okul ve yaklaşık 250 kişiye ev sahipliği yaptı.

     Görkemli bir açılış töreni ile başlayan turnuva, piyano dinletisi, dans gösterisi ve sertifika dağıtım töreni ile devam etti. Turnuva detaylarının ve masaların açıklanmasıyla turlar başladı. Turnuvanın ilk turunda 156 öğrenci heyecanla yarıştı. Daha sonra, masa birincileri ve en yüksek puanlı masa ikincilerinden oluşan 64 öğrenci  ikinci turu oynadı. İkinci gün  yarı final ve final turlarında ise heyecanın çok daha arttığı gözlendi. Büyük bir çekişmenin yaşandığı turlarda okul öğrencilerimizden oluşan hakemlerimiz çok başarılı bir performans gösterdiler.

    Zorlu mücadelede ipi göğüsleyerek birinci olan öğrenci  Feriköy Ermeni Ortaokulundan Lena Sarıoğlu oldu. İkinciliği Bezciyan Ermeni  Ortaokulundan  Karun Arslan ,  üçüncülüğü Çamçeşme İmam Hatip Ortaokulundan Furkan Çakır ve dördüncülüğü Bezciyan Ermeni  Ortaokulundan Rina Akbaş aldı.

     Birinciye hard-disk, ikinciye wireless kulaklık,  üçüncüye İngilizce Scrabble Seti ve dördüncüye İngilizce sözlük setinin hediye edildiği turnuvada dereceye giren öğrenciler ödüllerini törenle Marmara Eğitim Kurumları Liseler Müdürü Mehmet Alkan, Lise Yabancı Diller Bölüm Başkanı Neşe Sarışın ve turnuva koordinatörü Pınar Çırpanlı’dan aldılar.