HAREZMİ EĞİTİM MODELİ

Harezmî Eğitim Modeli, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında hayata geçirilen, çocukların teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında; güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek, bilimsel araştırma yöntemleri ile belirlediği süreci, öğretmenleri ile değerlendirip güncelleyen yapıda bir modeldir. Bu eğitim modeli, geleceğin eğitimini nasıl kurgulayacağımız ve nasıl doğru uygulayacağımız noktasında öğretmen ve öğrencilerimize ışık tutmaktadır.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Özel Marmara Eğitim Kurumları’ Liselerinin de içinde bulunduğu, İstanbul’daki 200 farklı kademedeki okulda Harezmî Eğitim Modeli uygulanmaktadır. Yıl sonu sergimiz ve Harezmi şenliği hazırlığımız başarıyla tamamlanmıştır.