İngilizce Tiyatro ‘The Baby with the Bathwater’

Amerikalı çağdaş yazar Christopher Durang’ın yazdığı “The Baby with the Bathwater” adlı absürd komedi, Marmara Koleji İngilizce Tiyatro Kulübü tarafından, 31 Mayıs 2018 tarihinde Hasan Ali Yücel salonunda sahneye uyarlandı. Bebeklerine nasıl bakacaklarını bilemeyen çiçeği burnunda anne baba Helen ve John Dingleberry’nin evlerine gelen ukala bakıcı ve deli komşuları ile yaşadıklarını ve bu talihsiz bebeğin daha sonraki yaşantısını sahneye aktaran oyun beğeni ile karşılandı.  Zeynep Akın, Ege Tütüncü, Azra Deniz Kasırga, Sevgi Alkanlı, Oğuzhan Yılmaz, Ece Alim, Sude Cavuldak, Selin Yalçın, Asya Kaya, Derin Gezer, Yağmur Barkut, Alp Yurter, Selinay Bilgili ve Dilan Kurtarmaz’ın rol aldığı oyunda Zeynep Ezgi Alptekin sunum ve grafikte, Ece Yalçın ve Özgür Gürtan rejide, Yiğit Cem Öztürk ve Birsu Koçkaya ise sahne idaresinde görev aldı ve danışmanlığını İngilizce Öğretmeni Aslı Kaşdarma yaptı. Öğrencilerin güzel tonlamaları, açık konuşmaları ve başarılı oyunculukları dikkat çekti.

Hem çocuk yetiştirmede tutarlı olmanın önemini, hem de bireyin çocuklukta yaşadığı zorlukları er ya da geç aşmasının gerekliliğini eğlenceli bir şekilde işleyen oyun ilgi ile karşılandı. Yaklaşık bir buçuk saat süren oyunda öğretmen ve öğrenciler, dönem sonundaki yoğun sınav temposuna renkli bir mola vermiş oldular.