MARMARA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ KOÇ FORUM 2019’A KATILDI

Marmara Koleji  EYP Kulübü öğrencileri 14-17 Şubat 2019 tarihlerinde VKV Koç Özel Lisesinde düzenlenen resmi dili İngilizce olan “-FREEDOM IN AN INNOVATİVE WORLD- DEVELOPİNG THE CONCEPT OF BOUNDARY AND VIOLATION (YENİLİKÇİ BİR DÜNYADA ÖZGÜRLÜK, SINIR VE İHLAL KAVRAMININ GELİŞTİRİLMESİ)’’ temasıyla düzenlenen gençlik forumuna katıldı.

            Marmara Koleji EYP Kulübü öğrencileri resmi dili İngilizce olan ve dört gün süren konferansa iki medya sorumlusu ve 11 delege ile katıldı. Konferansa medya sorumlusu olarak seçilen Efe Tan ÇIBIKÇI ve Elif Buse ERDOĞAN, süreç içerisinde tüm gelişmeleri  izleyerek basın yayın görevlerini başarı ile tamamladı. Türkiye genelinde 300 öğrencinin katıldığı konferansta öğrenciler “Dünyadaki güncel olaylar hakkında bilgi edinip tartışmak, Avrupa Birliği konusundaki farkındalıklarının artmasını sağlamak ve kültürlerarası etkileşimi geliştirmek.” amacı ile toplandılar. Çevre, insan hakları, kadın hakları, ekonomi, enerji kaynakları, teknolojik gelişmeler gibi bir çok alanı kapsayan komitelerde; siyasi ve sosyo-ekonomik sorunlara yoğun bir çalışma ile çözüm aradılar. Öğrencilerimiz, programın ilk günü tüm katılımcıların kaynaştığı aktivitelerin ardından düzenlenen ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinin tanıtıldığı  “Turcovillage” adlı etkinliğe katıldılar. Konferans sürecinde yeteneklerini de sergileyen öğrencilerimizden Elif Buse ERDOĞAN’ın vermiş olduğu gitar dinletisi büyük beğeni gördü.

            Tarih öğretmeni Zülal EROĞLU ve İngilizce öğretmeni Sitem SİPAHİ danışmanlığında  KOÇ FORUM 2019’a katılan Marmara EYP Kulübü öğrencileri; Efe Tan ÇIBIKÇI (Medya Sorumlusu), Elif  Buse ERDOĞAN (Medya Sorumlusu), Selina KESER, Çağla CİVAN, Ceylin EEDAL, Duru ÇAKIR, Aysha KOÇTÜRK, Kaan ŞAHİNER, Ece BAKBAŞA, Doğa TATLI, Zelal İLBAK, Çağıl ERSER  ve Tuna ÖZSOY başarılı çalışmaları sonucunda sertifika almaya hak kazandılar.