MARMARA KOLEJİNDE YENİDEN SCRABBLE TURNUVASI HEYECANI

Marmara Koleji, 03-04 Ocak 2019 tarihlerinde artık gelenekselleşmiş olan “Ortaokullar Arası Scrabble Turnuvası”nda 34 okul ve 200’den fazla  kişiye ev sahipliği yaptı.Büyük bir katılımla gerçekleşen ve dört turda oynanan turnuva iki gün sürdü. Görkemli bir açılış töreni ile başlayan turnuva, lise orkestramızın mini konseri ve sertifika dağıtım töreni ile devam etti. Turnuva detaylarının ve masaların açıklanmasıyla yarışmaya başlandı.  İlk iki tur 3 Ocak, üçüncü ve dördüncü turlar ise 4 Ocak tarihinde yapıldı. Turnuvanın ilk gününde 33 masa ve 132 öğrenci ile birinci tur, ardından  masa birincileri ve en yüksek puanlı masa ikincilerinin katıldığı 16 masa ve 64 öğrenci ile ikinci tur oynandı. 4 Ocak tarihinde ise yarı final ve final turları yapıldı. Büyük bir çekişmenin yaşandığı turlarda hakemlerimize çok iş düştü. Zorlu mücadelede birinci olan öğrenci ise Özel Feriköy Ermeni Ortaokulundan Lena Sarıoğlu oldu. İkinciliği Özel Küçükyalı Tekden Ortaokulundan Yusuf Metehan Yalçı,  üçüncülüğü Özel Bezciyan Ermeni Ortaokulundan Rina Akbaş ve dördüncülüğü Özel Feriköy Ermeni Ortaokulundan Letisya Sürmeyan aldı. Birinciye harici bellek, ikinciye kablosuz kulaklık,  üçüncüye İngilizce Scrabble Seti ve dördüncüye İngilizce sözlük setinin hediye edildiği turnuvada dereceye giren öğrenciler ödüllerini Yabancı Diller Bölüm Başkanı Neşe Sarışın ve turnuva koordinatörü Pınar Çırpanlı’dan aldılar.