ÖZEL İSTANBUL MARMARA KOLEJİNİN GURURLANDIRAN ULUSLARARASI BAŞARISI

87.uluslararası avrupa gençlik parlamentosu’nda türkiye ‘yi temsil etme hakkını Özel İstanbul Marmara Lisesi’nden Efe Tan Çıbıkçı kazandı

Özel İstanbul Marmara  Lisesi’nde  10.sınıf öğrencisi EYP Kulübü üyesi  Efe Tan Çıbıkçı 01-05 Aralık 2017 tarihinde Avrupa Gençlik Parlamentosu Derneği tarafından bu yıl Bursa’da  gerçekleşen 21.Ulusal Avrupa Gençlik  Parlamentosunda  (21 st National Selection Conference of EYP Turkey) yüzlerce öğrenciyi geride bırakarak Türkiye’yi, Litvanya’da  gerçekleşecek olan 87.Uluslararası Avrupa Gençlik parlamentosunda (87 th International Session  in Vilnius, Lithuania) temsil etme hakkı kazandı.

Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yaklaşık 150 delege ve 24 okulun katımıyla gerçekleşen konferansta öğrenciler, yurt dışından ve yurt içinden gelen kişilerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi.Türkiye’nin seçkin liselerinin altışar öğrenci ile katıldığı ve öğrencilerin düşüncelerini İngilizce olarak savundukları bu konferans sonunda kazanan öğrenciler, Avrupa’daki organizasyonlara davet edildi. Delegasyonun dikkatini yaptıkları değerlendirmelerle ve konuşmalarla çeken Efe Tan ÇIBIKÇI ,10 gün sürecek  uluslararası en prestijli gençlik konferansı olan  87.Uuslararası Avrupa Gençlik  parlamentosunda Türkiye’yi  temsil etme başarısını elde etti.

İnsan hakları, kadın hakları, sanayi, güvenlik, araştırma ve yenilikler, sivil toplum, kalkınma, finans ve çevre konularının işlendiği konferansta , on ayrı komitede görev alan öğrenciler, beş günlük bir çalışmanın ardından çözüm önerilerini parlamento onayına sundu. Türkiye’yi uluslararası konferanslarda temsil edecek delegelerin seçileceği bu organizasyonda öğrencilerin İngilizceyi kullanma becerileri, akademik yeterlilikleri, liderlik vasıfları, iletişim beceri kriterleri jüri değerlendirmesine tâbi tutuldu.

Marmara Koleji’nin EYP koordinatörleri Tarih öğretmeni Zülal EROĞLU ve İngilizce öğretmeni Sitem SİPAHİ danışmanlığında katıldıkları 21. Ulusal Seçim Konferansında  Türkiye’yi temsil edecek ilk sekiz delege arasına giren Efe Tan Çıbıkçı ;” Türkiye’yi temsil etme  heyecanı  ve gururunu yaşadığını bunu en iyi şekilde gerçekleştirmek için çok çalışacağını” belirterek duygularını okul toplumu ile paylaştı.Türkiye’yi temsil edecek öğrencimizi bu büyük başarısından dolayı kutluyoruz.