Öğrenci Evleri

Okullarımızda yatılı okumak isteyen öğrencilerimiz için disiplinli, planlı, programlı, güven ve sevgi ortamına dayalı yatılı okul imkânları sunuyoruz.

Doğanın ortasında, çam ormanlarının arasında, deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmış öğrenci yurdumuzda, öğrencilerimizin barıma ihtiyacını karşılıyor; kalıcı arkadaşlıkların kurulduğu, yardımlaşmanın ve paylaşmanın öğrenildiği, doğa ile iç içe, sağlıklı, rahat ve huzurlu bir yaşam için imkân sunuyoruz.

Doğa ile yaşamı bütünleştiren Marmara Eğitim Köyü Öğrenci Yurdu, olanakları ile gençleri daha sağlıklı, daha dinamik ve daha verimli kılıyor.

Öğrenci Evleri Olanakları

Daire ve Oda Özellikleri
Her biri üç kattan oluşan yurdumuzun her katında karşılıklı iki daire, orta bölümde içerisinde kendi banyosu bulunan yan yana iki oda bulunuyor. Dairelerde; içerisinde kendi banyosu bulunan dört oda, ortak kullanımlı mutfak bölümü yer alıyor. Odalarda bir ya da en fazla iki öğrenci kalabiliyor.

Öğrencilerimizin rahatlığı ön planda tutularak hazırlanan halı ile kaplı odalarımızda; her öğrenci için birer yatak, dolap, etajer, kitaplık, portmanto, çalışma masası ve çalışma koltuğu bulunmaktadır. Odaların tamamında sınırsız kablosuz internet bağlantısı mevcuttur.

Ortak Alan Özellikleri
Dairelerde yer alan ( her daire 4 odadan oluşmaktadır) alanda ortak kullanım için masa ve sandalye takımı, buzdolabı ve mutfak ünitesi bulunmaktadır. Ortak alanların temizliği her gün düzenli olarak profesyonel bir ekip tarafından yapılmakta ve çöpler toplanmaktadır. Odalarda bulunan banyolara iki günde bir temizlenmektedir.

Sağlık Hizmeti
Öğrencilerimizin yaşayabilecekleri sağlık sorunları için sağlık merkezimiz ve tam donanımlı ambulansımız 24 saat hizmet vermektedir.

Spor Olanakları
Öğrenci yurdunun içinde bulunduğu Marmara Eğitim Köyü; çam ormanlarının arasında harika doğası ve temiz havasıyla, öğrencilerimiz için doğal spor alanı imkânı sunmaktadır. Doğada yürüyüş parkuru, tam olimpik yüzme havuzu ve güneşlenme terası, açık ve kapalı tenis kortları ( indirimli ücretli), basketbol-futbol sahaları, fitness salonu (indirimli ücretli), öğrencilerimizin ders dışındaki zamanlarını değerlendirmeleri için hizmetlerine sunulmuştur.

Yiyecek İçecek Hizmetleri
Yemekhanemiz hijyen kuralları içerisinde tam donanımlı mutfağı ve profesyonel ekibiyle hizmet vermektedir. Öğrencilerimiz isterlerse tam pansiyon, yarım pansiyon ve yalnızca akşam yemeği seçenekleri bulunan menülerden ya da istedikleri zaman kullanabilecekleri yemek kuponlarından satın alarak tüm yıl boyunca yemekhaneden faydalanabilmektedir. Yemekhane haricinde pastane, her fakültenin bünyesinde çeşitli yemek olanağı sağlayan kafeteryalar mevcuttur. Öğrenci yurdunda bulunan kafeterya öğrencilerin talep etmeleri durumunda siparişleri odalarına servis edilebilmektedir.

Kafeteryalarımız TV yayını, misafirlerini ağırlayabilecekleri oturma alanları, oyun ekipmanları (bilardo langırt vb.) ile öğrencilerimizin hizmetindedir.

Güvenlik Hizmetleri
Marmara Eğitim Köyü güvenlik birimi profesyonel ekibi ve güvenlik kameraları ile 24 saat hizmet vermektedir. Öğrenci yurtlarının giriş kapıları her öğrenci için ayrı ayrı şifrelenmiş elektronik kartlar ile açılmakta ve güvenlik kameralarıyla 24 saat izlenerek giriş çıkışlar kayıt altına alınmaktadır.

İnternet ve Etüd Odası
Öğrenci yurdumuzda 24 saat sınırsız kablosuz internet bağlantısı mevcuttur. Bunun haricinde Öğrenci yurdu bünyesinde internet bağlantılı bilgisayarları, çalışma masaları, çizim masaları ve dinlenme alanı bulunan etüd odası öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.

Ulaşım
Eğitim Köyü ile Maltepe merkezi arasında ring servis hizmeti verilmektedir. Ayrıca Eğitim Köyü içerisine 19B numaralı ve KM40 numaralı İETT otobüsü ve Maltepe minibüsleri de ulaşmaktadır.