PAMUN PARİS MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSI

Okulumuz 11 IB sınıfı öğrencileri CAS programı kapsamında 1-4 Aralık 2017 tarihleri arasında Fransa’nın Paris kentinde Paris Amerikan Koleji’nin düzenlediği Model Birleşmiş Milletler toplantısına katıldılar. Birleşmiş Milletler toplantılarının özgün bir simülasyonu olan bu toplantılar, öğrencileri küresel sorunlara dünya diplomasisi içinde çözüm önerileri üretmeye yönlendirerek kişisel gelişim, dil gelişimi, kültürel gelişim,  strateji  geliştirme, Birleşmiş Milletler  kural ve prosedürlerini öğrenme  gibi pek çok konuda deneyim kazanma olanağı sağlar.

IBDP Programı CAS  Koordinatörü Nur Şahin gözetiminde  konferansa hazırlanan Göksu Sönmez, Sevilay Şahin, Onat Ribar, Alkış Bartu Tekin ve Emir Ergenekon, Litvanya  delegesi olarak farklı komitelerde görev aldılar. Öğrencilerimiz  konferans  saatleri dışında kalan zamanlarda Paris’in gözde tarihi mekanlarını ziyaret etme fırsatı da buldular.