PYTHON PROGRAMCILIĞI SERTİFİKASI

MARMARA EĞİTİM KURUMLARI ÖĞRENCİLERİ ODTÜ’DEN PYTHON PROGRAMCILIĞI SERTİFİKASI ALDILAR

Marmaralılar, Python diliyle dünyaya merhaba diyorlar.

Marmara Koleji, Fen Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden bir grup öğrenci, Python programlamaya giriş, değişkenler, giriş-çıkış işlemleri ve operatörler, döngüler, denetim ve fonksiyonlar, modüller ve dosya işlemleri, hata giderme konularında Türkiye’nin en büyük üniversitelerinden birisi olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin sınavlarını ve final projesini başarıyla tamamlayıp sertifika aldılar.

Pyhton programlama nedir?

Nesne yönelimli, yorumsal, modüler ve etkileşimli, yüksek seviyeli bir dil olan Python, 90’lı yılların başında Amsterdam’da Guido Van Rossum tarafından geliştirilmeye başlanan bir programlama dilidir. Zannedilenin aksine ismini piton yılanından değil, Rossum’un çok sevdiği MonthyPython isimli komedi grubunun sergilediği gösteriden alır. Programlama dilleri makine mantığı ile insan mantığı arasında köprüdür. Bir dilin makine mantığına daha yakın olması makine üzerinde daha hızlı çalışabilmesi sonucunu doğurur. Pek çok dile göre öğrenmesi daha kolay bir dil olan Python ile ihtiyaç duyduğunuz pek çok işi, az sayıda kod satırı ile başarabilirsiniz. Masaüstü uygulamaları, web uygulamaları, veri analizi ve görselleştirme uygulamaları gibi birçok programı bu program ile kolaylıkla yazabilirsiniz.