Romanya Vatra Dornei Okulunu Uğurluyoruz

11-17 Şubat tarihlerinde linguistik ve kültürel değişim projesi “Grenzenlose Freundschaft” için  Marmara Kolejine misafir olan Vatra Dornei okulundan Rumen öğrenci ve öğretmenleri uğurladık.

Almanca dilinde yürütülen  projede  öğrenciler işbirliği, problem çözme, dil becerileri yeteneklerini geliştirmek ,ön yargıları aşmak, farklı kültürleri tanıyarak saygı göstermek ve  iki ülke arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla okulumuzun programına katılarak birlikte çalışmalar yapma imkanı buldular .Bunun yanında  eşleştirildikleri Türk öğrencilerin evlerinde misafir edilen öğrenciler Türk kültürünü ve İstanbul’u tanımaktan çok keyif aldılar.

Öğrencilerimiz şimdiden 22-28 Nisan tarihlerinde Romanya’nın Vatre Dornei şehrinde yapacakları çalışmaların hazırlıklarına başladılar.