Rusya’daki Kardeş Okulumuzla Dostluğumuz Pekişti

9-16 Nisan 2019 tarihinde Rusya Astrakhan’daki kardeş okulumuzu ziyaret eden öğrencilerimiz mutlu anılarla ülkemize döndüler.

Astrakhan Linguistic Gymnasium öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladığı bir haftalık program boyunca şehir gezileri, müze ziyaretleri, piknik, spor müsabakaları, konser, dans, yarışma, resim, balık tutma, bowling ve daha birçok faaliyeti Rus ve Türk öğrenciler keyifle ve eğlenerek birlikte sürdürdüler. İngilizce ve Türkçe yapılan diyaloglarda öğrencilerimiz, yabancılar tarafından merak konusu olan birçok konuyla ilgili Türkiye gerçeklerini, adet ve geleneklerini, eğitim sistemini, aile yaşantısını, ilgi alanlarını, yeme-içme gibi alışkanlıklarını birbirleriyle paylaştılar.

Yanlarında kaldıkları aileler tarafından çok sıcak karşılanan öğrencilerimiz, ev sahibi ailelerle Rus kültürel değerlerini ve aile hayatını da bizzat deneyimleme imkanı buldular.

Dostluk köprülerinin sağlamlaştırıldığı bu projenin tüm katılımcılarının da dile getirdiği gibi ülkeler arası yapılan bu tür programlar, farklı özelliklerde olan toplumları saygı ve sevgi çerçevesinde bir araya getirip dünya barışına katkı sağlıyor.