TÜRK EDEBİYATINDA ŞİİR

Özel Marmara Fen Lisesi 10 – A ve 10 – B Sınıfı öğrencileri , Türk Dili ve Edebiyatı dersi kapsamında   hazırladıkları   “ Türk Edebiyatında Şiir “ konulu  şiir dinletisini Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Handan SÖZBİLEN rehberliğinde hafta boyu başarıyla sergilediler.

“ Halk Şiiri “ bölümünde öğrencilerimiz şiir türlerini ve  Karacaoğlan, Yunus Emre, Köroğlu, Erzurumlu Emrah, Aşık Veysel ,  Kaygusuz Abdal , Nesimî, Hacı Bektaş Velî , Gevherî gibi halk ozanlarımızı tanıttılar. Ayrıca  bu şairlerin sevilen  şiirlerini senaryolaştırarak dramatize  ettiler.

“ Divan Şiiri “ bölümünde ise öğrencilerimiz;  Bakî, Fuzulî , Nedim, Nef ’î , Nabî, Şeyh Galip gibi ünlü divan şairlerinin ve büyük düşünür Mevlana’nın şiirlerini  dramatize yolu ile  saraydan çıkarıp günümüze başarıyla  taşıdılar.

Büyük bir coşku, heyecan ve başarıyla gerçekleştirdikleri bu dinleti ile , öz değerlerimizle tanışıp, tarihi ve kültürel geçmişimizle oluşturdukları kültür köprüsünden geçmenin mutluluğunu yaşayıp yaşattılar.