YENİ YILDA YİNE MARMARA SCRABBLE

     Marmara Koleji 02-03 Ocak tarihlerinde ortaokullar arası “Scrabble Turnuvası”nda 27 okul ve yaklaşık 200 kişiye ev sahipliği yaptı.

2020 yılının ilk okul gününde altıncısı düzenlenen “Geleneksel Marmara Scrabble Turnuvası”na ilgi yine çok büyüktü. İstanbul ili ortaokullar arası düzenlenen turnuva dört tur ve iki gün sürdü. Görkemli bir açılış töreni ile başlayan turnuva, piyano dinletisi, dans gösterisi ve sertifika dağıtım töreni ile devam etti. Turnuva detaylarının ve masaların açıklanmasıyla turlar başladı.  İlk iki tur 02 Ocak, üçüncü ve dördüncü turlar ise 03 Ocak tarihinde yapıldı.  Turnuvanın ilk gününde 27 masa ve 108 öğrenci ile birinci tur, 16 masa ve 64 öğrenci ile ikinci tur oynandı. 03 Ocak tarihinde ise yarı final ve final turları yapıldı. Büyük bir çekişmenin yaşandığı turlarda hakemlerimize çok iş düştü.

Zorlu mücadelede ipi göğüsleyerek birinci olan öğrenci ise Özel Feriköy Ermeni Ortaokulundan Letisya Sürmeyan oldu. Birinciye hard-disk, ikinciye kablosuz kulaklık,  üçüncüye İngilizce Scrabble Seti ve dördüncüye İngilizce kitap hediye edilen turnuvada, dereceye giren öğrenciler ödüllerini törenle Marmara Eğitim Kurumları Liseler Müdürü Mehmet Alkan, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Neşe Sarışın ve IB DP Koordinatörü Pınar Çırpanlı’dan aldılar.