AKRAN DANIŞMANLIĞI TANIŞMA TOPLANTISI

14 Kasım 2017 Salı günü, Marmara Koleji 10. ,11. ve 12. sınıf Yabancı Dil öğrencileri, Akran Danışmanlığı pilot çalışması için eşleştikleri Hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri ile tanışma toplantısı yaptılar.

Bu sene ilk defa pilot uygulama olarak başlatılan “Akran Danışmanlığı” uygulaması ile öğrencilerin karşılıklı özgüven ve yardımlaşma becerilerinin arttırılması hedefleniyor.

Evde hazırlamış oldukları yiyecekler ile yabancı dil sınıfları öğrencileri, okulumuza bu yıl başlayan kardeşlerine ev sahipliği yaptılar. Bu çalışmayla, liseye yeni başlayan hazırlık ve 9. sınıf öğrencileri gerek İngilizce gerekse Modern Diller derslerinde ağabey ve ablalarından düzenli olarak yardım alabilecekler ve çeşitli konularda onlara danışabilecekler.

Tanışma toplantısı öğrenciler için hem çok eğlenceli hem de heyecanlı geçti. Öğrenciler zayıf ve güçlü yönlerini birbirleriyle paylaşarak birlikte çalışma programlaması yaptılar.