İstanbul Marmara Eğitim Vakfı

İSTANBUL MARMARA EĞİTİM VAKFI (İMEV)

İstanbul Marmara Eğitim VakfıMarmara Eğitim Kurumları’nın Kurucusu Hüseyin ŞİMŞEK 1985 yılında "ANAOKULUNDAN ÜNİVERSİTEYE" sloganıyla eğitim alanındaki faaliyetlerine başlamış, bu başlangıç başarı halkalarıyla güçlü bir eğitim hizmet zincirini oluşturmuş ve Türk Milli Eğitimi’nde etkin yerini almıştır. Zincirinin son halkası olan üniversitenin kurulması için 1 Kasım 1996 tarihinde İSTANBUL MARMARA EĞİTİM VAKFI (İMEV) faaliyete geçmiş ve hedeflenen "ANAOKULUNDAN ÜNİVERSİTEYE" sloganı gerçeğe dönüştürülmüş, T.C. Maltepe Üniversitesi 1997-1998 eğitim-öğretim yılında açılmıştır. Üniversitemiz, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, bilimde çağdaş, düşüncede özgür en son teknoloji ile üreten ve araştıran bir üniversitedir.

HEDEFLER

İstanbul Marmara Eğitim Vakfı en büyük hedeflerinden birisini gerçekleştirmiş, T.C. Maltepe Üniversitesini ülkemize kazandırmıştır. Ayrıca;

• Başarılı ancak ekonomik gücü olmayan öğrencilere burs vermek,
  • Eğitim ve sağlık kurumlarını destekleyerek gelişmelerini sağlamak,
  • Bilimsel, kültürel, sosyal etkinlikler düzenlemek,
  • “Ulusal Eğitime Destek Kampanyası Projesi”ni Maltepe’de okuma-yazma bilmeyen kalmayıncaya kadar sürdürmek,
  • Çevre halkına “Kent Yaşamına Uyum Projesi” kapsamında hizmet vermek,
  • Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütmek,
  • Eğitim ve Bilim Konseyi kurarak, ülke genelinde eğitim-sağlık, sosyal ve kültürel içerikli projeler üretip uygulamaktır.

İMEV’İN ÖNEMLİ FAALİYETLERİ

Eğitim Çalışmaları

İMEV ayrıca 17 Ağustos Marmara Depremi’nde ailesini kaybetmiş 11-16 yaş grubu arasındaki 30 depremzede çocuğumuzun Bodrum Marmara Koleji’nde okutulması başvurusunda bulunmuş, Milli Eğitim Bakanlığı ve bölgedeki Valilikler ile işbirliği yapılarak 8 depremzede öğrencinin üniversite öğrenimi tamamlanıncaya kadar tüm giderleri İMEV tarafından karşılanmak üzere Marmara Eğitim Kurumları’nda öğrenimlerine devam etme olanağı sağlamıştır. Halen depremzede öğrencilerin yanı sıra ilk öğretim kurumları ve T.C.Maltepe Üniversitesi’nde başarılı ancak, ekonomik durumu yetersiz öğrenciler çeşitli burslarla desteklenmektedir.

Bunların yanında konferanslar, paneller, söyleşiler, bilim günleri, aile okulu ve eğitim sorunları kurultayları, felsefe seminerleri, felsefe söyleşileri, fen bilimleri sempozyumları, belgesel film gösterileri, sergiler, müzik etkinlikleri düzenleyerek öğrencilerimize, velilerimize, çevre okullarda ki öğrencilere, öğretmenlere ve halkımıza bilgi akışı sağlanmaktadır.

"Ulusal Eğitime Destek Kampanyası Projesi" Çalışmaları

Sayın Semra SEZER Hanımefendinin 2001 yılında başlattığı “Ulusal Eğitime Destek Kampanyası Projesi”ni uzman yönetici ve öğretmenleriyle sürdüren İMEV, 1500 kursiyerine okuma-yazma öğretmiş, bunlardan birçoğunun ilkokul diploması almasına destek vermiş, onlara meslek edindirme kursları açarak istihdam yaratmıştır. Sivil toplum kuruluşlarıyla “Kent Yaşamına Uyum Projesi”ni yürütmektedir. İMEV’in gönüllüleriyle 2005 yılında başlattığı “Sizde bir öğrencinin geleceğine umut olun” projesi de çeşitli etkinliklerle sürdürülmektedir.

SAĞLIK FAALİYETLERİ

İMEV etkinlik programı kapsamında yer alan halka yönelik sağlık hizmetlerini Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi işbirliği ile gerçekleştirmektedir. Ayrıca sivil toplum örgütleriyle ortaklaşa sağlık programları düzenleyip özellikle yoksul yurttaşlarımızın yoğun olduğu yörelerde kadın Sağlığı, aile planlaması, ilk yardım, diş ve ağız sağlığı, genel sağlık bilgileri konularında bilgilendirme toplantılarıyla sorunlara çözüm üretmeye çalışmaktadır.

Marmara Eğitim Köyü 34857
Maltepe / İstanbul