Karakter Eğitimi

Okulumuzda uygulanan “Karakter Eğitimi” bir değerler eğitimidir. Okul olarak temel amacımız akademik becerilerde olduğu kadar, yaşam becerileriyle de farklı ve özel bireyler yetiştirmektir. Her yıl belirlediğimiz farklı değerlerle; öğrencilerimizin kişilik gelişimlerini desteklemeyi ve onların iyi özelliklere sahip bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.

Yaşam becerileri olarak tanımladığımız bu özelliklerin başında;

• Çocuklarımızın birey olarak kendilerini tanımaları ve iyi ifade edebilmeleri,
• Sorumluluk alabilme ve yerine getirebilmeleri,
• Cesur, dürüst ve adil davranabilmeleri,
• Yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinmiş, çevresine ve dünyaya karşı duyarlı olabilmeleri,
• Sevgi, hoşgörü ve saygıya önem vermeleri,
• Karşılaştıkları sorunları çözebilme ve baş edebilme becerilerine sahip olmaları gelmektedir.

Karakter Eğitimi kapsamında, her yıl belirlenen konularda etkinlikler düzenlenir.

• Sınıf Etkinlikleri
• Okul Etkinlikleri (Sevgi Günü, Yaratıcı Şapkalar, Sorumlu Tırtıllar, Dürüstlük Tişörtleri v.b.)
• Veli Bültenleri
• Ev Etkinlikleri (Sorumluluk Merdiveni, Hedef Tekerleği, Hoşgörü Penceresi, Yaratıcı Şapkalar, v.b.)