MARMARA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ “EN HAFİF ARAÇ” ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ OLDU

Bu yıl Özel Marmara Koleji öğrencilerinden Ezgi Kaya, Emirhan Kutsal, Uğur Ağgez, Serkan Onar, Arif Aydın Koca, Bilge İrem Yön, Zeynep Oy, Burak Canik ve Deniz Özgültekin, İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde     3 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirilen 13. NASA Invention  Challange adlı yarışmada "En Hafif Araç" ödülü kazanmışlardır.

JPL-NASA mühendislerinin 1998’den beri ABD’de her yıl kendi arasında düzenlediği ve Güney Kaliforniya’daki orta dereceli okulların katılımına da açık olan “Invention Challenge” adlı yarışma, on üç yıldır ABD dışında sadece Türkiye’de yapılmaktadır. Bu yıl "plastik bardaktaki suyu ve içindeki balığı 2 metre uzaktaki su tankına en kısa sürede, hiç dökmeden taşımak"  olan yarışma İstanbul Bilgi Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi işbirliğiyle düzenlenmiştir.