MOL GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

23 Ekim 2017 Pazartesi günü 8. ders saatinde, Marmara Eğitim Kurumları Lise Fen ve Matematik Bölümü tarafından “Dünya Mol Günü” etkinliği düzenlendi. Kimya öğretmenleri Fulya DİNÇTÜRK GÜCÜK ve Elif ÇINAR’ın organizatörlüğünde gerçekleşen etkinlik için 11 IB sınıfı öğrencileri tarafından “Mol nedir?” adlı eğlenceli ders anlatım etkinliği ve deneyler yapıldı. Gün boyunca teneffüslerde çeşitli tarzlarda mol ile ilgili eğitici şarkılar çalındı. 8. Ders saatinde Dr. Avni Akyol Konferans Salonunda başlayan mol günü etkinlikleri, Kolej öğrencilerinin hazırladığı “mol nedir?” adlı röportaj ile başladı. Ardından 11 IB sınıfı öğrencilerinden Göksu ve Zeynep, “Mol ve molü nasıl anlamalıyız?”  başlıklı bir ders anlatımı yaparak arkadaşlarının bu konu ile ilgili bilgilenmesini sağladılar. Daha sonra 11 IB sınıfı öğrencilerinden Nadide ve Zeynep, verilen bu bilgileri görselleştirmek için sahnede birçok gösteri deneyi gerçekleştirdiler. Son olarak, Fen lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu mol ile ilgili RAP şarkısı ve klibi izlendi. Eğlenceli ve eğitici vakit geçiren öğrencilerin mol ile ilgili şarkılar eşliğinde yaptıkları danslarla etkinlik son buldu.