Marmara Koleji Öğrencileri 23.Ulusal Avrupa Gençlik Parlamentosu Konferansı İçin Samsun’da

Özel İstanbul Marmara Koleji öğrencileri 23.Avrupa Gençlik Parlamentosu  Türkiye seçimleri için 13-16 Nisan 2019 tarihinde Samsun TED Koleji ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa katıldılar.  Avrupa Gençlik Parlamentosu’nda Türkiye’yi temsil edecek delegelerin seçildiği konferansta öğrenciler dört gün boyunca çalıştıkları komitelerde etkin rol aldılar. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Siyasi İşler Müsteşarı Julian Vassallo’nun açılış konuşması ile başlayan konferansta  Vassolo ; AB politikalarının gençler tarafından tartışılmasının ve Avrupa Gençlik Parlamentosu gibi temsil hakkı veren  mekanizmaların önemini vurguladı. Avrupa Gençlik Konferansı Başkanı Christos Zois,Avrupa Gençlik Konferansı Jüri Başkanı Magnus Hall, Avrupa Gençlik Konferansı Türkiye Başkanı Emre Örendil’inde katıldığı konferansta öğrenciler; dış ilişkiler, ekonomi,  sosyal işler, çevre , gıda, güvenlik, hukuk ve teknoloji alanlarında Avrupa’nın çeşitli sorunlarına  çözümler aradılar.

Marmara Koleji EYP Kulübü danışman öğretmenleri Zülal Eroğlu ve Sitem Sipahi danışmanlığında konferansa katılan öğrenciler konferansta  komitelerini temsilen yaptıkları açılış ve kapanış konuşmalar ile büyük beğeni aldılar. Öğrencilerimiz; Elif Buse Erdoğan(Kapanış konuşması),Candan Oran,Tuna Özsoy(Açılış Konuşması), DoğaTatlı (Açılış konuşması ),Duru Çakır (Soru –cevap yönetim) bu prestijli organizasyon tarafından verilen sertifikalarını komite çalışmalarını tamamladıktan sonra  aldılar.Öğrencilerimizi okulumuzu en iyi şekilde temsil ettikleri için tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.