Marmara Kolejinde “Dünya Su Günü”

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1992 yılında aldığı kararla suyun yaşamsal önemine dikkat çekmek amacıyla, 22 Mart 1993 tarihinden bugüne tüm dünyada “Su Günü” kutlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda; okulumuzda coğrafya dersi kapsamında, su kaynaklarının her geçen gün azalması ve kuraklığın artması dolayısıyla öğrencilerimize su tasarrufunun öneminin benimsetilmesine ve farkındalıklarının arttırılmasına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Söz konusu etkinlikler arasında 10. sınıf öğrencilerimiz tarafından “Suyun Önemi”, “Temiz Suya Ulaşım”, “Gelecekte Suyun Durumu”, “Susuzluk ve Sonuçları” alt başlıklarını içeren “Dünya Su Günü” adlı panel gerçekleştirildi. Panelin ardından konuya ilişkin olarak öğrencilerimizin kaleme aldığı “Dikkat Çekici Mesajlar” içeren şarkılar paylaşıldı.