ÖĞRENCİLERİMİZE, “YURT DIŞINDA ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ” İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Özel Marmara Liseleri öğrencileri bir taraftan üniversite sınavına hazırlanırken diğer taraftan da üniversiteyi yurt dışında okumakla ilgili çevrelerinden bilgi toplamaya çalıştıklarından, onların bu ihtiyacını karşılamak üzere “Yurt Dışında Üniversite Eğitimi”  başlıklı bir seminer düzenlendi. Bu seminerde; üniversite sınavında alacakları puanın,  lise not ortalamasının, referans mektuplarının, sportif ve sanatsal deneyimlerin portfolyolarında yer almasının önemli olduğu vurgulandı. Bunun yanı sıra Avrupa, İngiltere ve ABD gibi farklı ülkelerin asgari şartlarına değinildi. IELTS , TOEFL , SAT gibi sınavların gerekliliğinden ve  farklarından bahsedildi. Sunum sonunda öğrencilerimiz konu ile ilgili sorularını sorabilme imkânı edindiler. Konuyla ilgili daha fazla bilgi almak isteyen öğrencilerimizin ise Marmara Koleji Yabancı Diller bölüm başkanlığından yardım alabilecekleri belirtildi.