Üye Olduğumuz Kuruluşlar

ECIS/CIS’ AVRUPA OKULLAR KONSEYİ
Uluslararası anlayış çerçevesinde dünyadaki ilk ve ortaöğretim okullarını bir araya getirmeyi amaçlayan ECIS, bu bağlamdaki en büyük kuruluştur. Marmara Koleji 1996 yılından bu yana ECIS üyesidir.

"SOCRATES" Avrupa Birliği’nin genel eğitim alanındaki eylem programı olan SOCRATES programları çerçevesinde Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim Ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ULUSAL AJANS koordinasyonu ile COMENIUS Projeleri yürütülmektedir. Bu kapsamda 2003-2004 Eğitim Öğretim yılında Hollanda, İspanya,Malta, İtalya ve Yunanistan ile ortaklaşa “ Sistem ve Birey” adlı proje başlatılmış ve devam etmektedir. 2004-2005 Öğretim Yılında Almanya ve Fransa ile işbirliği ile “ Resmi ve Geleneksel Bayramlar ve Kutlamalar ” adlı film projesi başlatılmış ve devam etmektedir. Ayrıca 2005-2006 Öğretim yılında başlamak üzere Yunanistan ve İtalya ile “Akdeniz’de Surf ”, İtalya, İrlanda, Almanya ve Norveç ile ortaklaşa olarak da “ Zaman Makinesi” adlı projeler için ULUSAL AJANS’a başvuruda bulunulmuştur. Ayrıca SOCRATES Programları çerçevesinde çeşitli ülkelerde düzenlenen çeşitli konulardaki Hizmet İçi Eğitim Kurslarına 5 öğretmenimiz katılmış ve sertifika almışlardır. Bu katılımlar devam etmektedir.

"SEMEP" GÜNEYDOĞU AKDENİZ ÇEVRE PROJELERİ
Marmara Koleji, UNESCO tarafından yürütülmekte olan SEMEP (Güneydoğu Akdeniz Çevre Projeleri) organizasyonu üyesidir. Bu çerçevede öğrencilerimiz SEMEP tarafından düzenlenen ulusal ve uluslar arası etkinlik ve yarışmalara aktif olarak katılmaktadır.

"AFS" (DÜNYA KÜLTÜR VAKFI)
Özel İstanbul Marmara Koleji, öğrencilerinin AFS Uzun dönem öğrenci değişim programlarına aktif olarak katılmalarını desteklemektedir.2004-2005 Öğretim yılında 3 öğrenci AFS bursunu kazanmıştır.

"ROTARY" ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI
Rotary Kulüp uzun dönem öğrenci değişim programı ile Türkiye’ye gelen öğrenciler, lise 2. ve 3.sınıflarda derslere katılıyor. Almanya ve Hollanda ile karşılıklı öğrenci değişim programlarımız devam ediyor.

"YRE" ÇEVRENİN GENÇ SÖZCÜLERİ
14-17 yaş arası gençlerde çevre bilincinin yerleştirilmesi ve geliştirilmesi amacı ile UNESCO tarafından desteklenen ve uluslar arası okullar birliği olan, bu organizasyona okulumuz 1999’dan beri üyedir. Amaçları doğrultusunda internet üzerinden bilgi ve proje alışverişinin yapıldığı bu organizasyonda, Marmara Koleji öğrencileri her yıl hazırladıkları projeleri internet ortamında sunmaktadırlar. (www.youngreporters.com) ‘FULLBRIGHT’ DEĞİŞİM PROGRAMLARI: Full-bright (Türk-Amerikan kültür anlaşması) öğretmen değişim programı çerçevesinde, Türkiye genelinde yapılan sınavlar sonucunda 2 yıl, Türkiye 1.liği ve 2.liğini Marmara Koleji öğretmenleri kazanmışlardır.

"ECO-SCHOOLS" ÇOCUKLARDA ÇEVRE UYUMU
1999 senesinde Turçev’e bağlı olarak başlatılan bu proje 2001 senesinde atık konusu ile ilk yeşil bayrağı kazanmamızı sağladı. Daha sonra enerji konusu ile 2.yeşil bayrağımızı kazandık.Proje, İlköğretim öğrencilerinde çevre uyumunu sağlamaktadır. Sürdürülebilir çevre eğitiminin başlangıç noktası olmuştur.

"SAW" DÜNYA FEN BİRLİĞİ
Marmara Koleji, dünya genelinde üye okullar arasında ortak çalışmalar ve projeler üretmek üzere kurulan Science Across the World (Dünya Fen Birliği) Türkiye üyesidir.