Veliye Yönelik Çalışmalar

Velileri bilgilendirmek, veli-okul-öğrenci iletişimini güçlendirmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla grup çalışmaları düzenlenmektedir.

• Grup Çalışmaları "Çocuğa Sınır Koyma"
"Etkili Ana-Baba Eğitimi - İletişim Becerileri"
"Ergenle Yaşamak"
"Kardeş Kıskançlığı"
"Sorunla Baş Etme"
" Başarılı Aile - Başarılı Çocuk"
• Bireysel Görüşmeler
• Seminer ve Konferanslar
• Karakter Eğitimi Veli Bülteni
• Terapi Dergisi
• TEOG Bilgilendirme Toplantıları

24 Ekim 2015 Cumartesi günü Özel Marmara Eğitim Kurumları-Hasan Ali Yücel Konferans salonunda velilerimize yönelik Prof. Dr. Doğan CÜCELOĞLU tarafından “Çocuğum ve Beklentilerim” konulu seminer gerçekleştirildi. Çok sayıda velinin ve öğretmenin ilgi gösterdiği seminerde, aile içi iletişimin ve ilişkilerinin çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, günümüz ailelerinin çocuklarını “Başarı odaklı” yetiştirdiklerini, çocuğun gerçeğini çoğu zaman göz ardı ettiklerini söyledi. İnsan gelişimin bir bütünlük arz ettiğini vurgulayan Cüceloğlu, rekabetçi dünyanın çocuklarının sadece “Başarı odaklı” olarak yetiştirilmeleri “Yaşam başarısı” nı kaçırmalarına neden olduğunu ve mutsuz bireyler olarak hayata atıldıklarını, mutsuz bir insanın da mutsuzluğunu sadece kendisi yaşamadığını, çevresindekileri de mutsuz ettiğine dikkat çekti.  

Konuşmasında ayrıca “kendi olma değeri”, “yaşam başarısının önemi”, “etkili iletişimin önemi”, “farkındalık değeri” gibi konulara da değinen Cüceloğlu, her çocuğun kendi potansiyelini gerçekleştirme, “kendini gerçekleştirme” olanağının sağlanması gerektiğini anlattı. Ancak, toplumumuzun çocuk yetiştirme biçiminin buna pek olanak sağlamadığını fakat son yıllarda bu konuda anne-babaların tutumlarının değiştirdiklerini gördüğünü söyledi. Hiçbir anne-babanın çocuğunun “isyan eden”, “reddeden biri” olmasını istemediğini, “Akıllı, uslu yaramazlık etmeyen çocuk” yetiştirmeye çalıştıklarını ifade eden Prof. Cüceloğlu, her çocuğun ayrı bir evren olduğunu söyledi. Sohbetin ardından kitaplarını da imzalayan Cüceloğlu ile sohbeti izlemiş olanların hoşça vakit geçirdiği bir ortam yaşandı.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.