27.MARMARA KİTAP KURDU FUARI AÇILIŞ TÖRENİ

27. GELENEKSEL MARMARA KİTAP KURDU FUARI AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

27. Geleneksel Marmara Kitap Kurdu Fuarı, 17 Aralık Pazartesi günü saat 10.30’da yapılan açılış töreniyle başladı. Öğrencilerimiz Deniz Duman, Deniz Sarı, Deniz Şamdan, Beril Yılmaz’ın Müzik Öğretmenleri Nursel Valandova eşliğinde gerçekleştirdikleri müzik dinletisi ile başlayan tören, Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Yasemin Yılmaz’ın yaptığı açılış konuşmasıyla devam etti. Sayın Yasemin Yılmaz, konuşmasında, okumanın öneminden ve okuyan insanın kendisini nasıl zenginleştirdiğinden söz ederek bazen okunan bir kitabın insanın hayatını değiştirebileceğini vurguladı. Fuarın bu yılki onur konuğu Prof. Dr. Emre Kongar’dı. Emre Kongar, konuşmasında toplumların geçirdiği evrelerle insan yaşamındaki evreler arasında bağlantı kurdu. Toplumların toplayıcılık, avcılık, göçebelik dönemini insanın bebeklik dönemine; tarım ve yerleşik hayat dönemini çocukluk dönemine; sanayileşmiş toplum dönemini gençlik dönemine; bilişim toplumu dönemini olgunluk dönemine benzeterek olgunluk döneminin ideolojisinin de demokrasiyi savunmak olduğunu belirtti ve insan ayrımı yapmadan hangi milletten, hangi ırktan olursa olsun insana insan olduğu için saygı duymamız gerektiğini söyledi. İnsanın kendisine nasıl davranılmasını istiyorsa çevresindekilere öyle davranması gerektiğinin altını çizen Kongar, topluma bu gözle bakmadan Atatürk’ü anlamamızın da mümkün olmayacağını vurguladı. Özel Marmara İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Yasemin Yılmaz’ın Sayın Emre Kongar’a plaket takdiminin ardından imza etkinliğine geçildi. İmza etkinliği bittikten sonra Basın Yayın Kulübü öğrencilerimiz Sayın Emre Kongar ile röportaj yaptılar.

Değerli zamanını bizleri aydınlatmak için ayıran Prof. Dr. Emre Kongar’a teşekkür ederiz.