7.Sınıf Osmanlı Başkent Gezisi

Marmara Ortaokul 7. sınıf öğrencilerimiz sosyal bilgiler zümresinin rehberliğinde Bursa-İznik gezisindeydiler. Cumalıkızık Köyü’nde yapılan keyifli bir kahvaltının ardından öğrenciler,  tur rehberinden  köyün tarihçesini öğrendiler. Bursa’ya varıldığında ilk ziyaret edilen yer 15. yüzyılda I. Bayezit tarafından inşa edilmiş yirmi kubbeli Ulu Camii idi. Tophane’deki saat kulesinin de olduğu Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbelerini ziyaret ettikten sonra öğrencilerimiz yedikleri  öğle yemeğinin ardından Bursa’nın ünlü kestane şekerini tadarak, alış veriş yaptılar. Bursa’da ünlü Koza Han ziyaret edildikten sonra, İznik’e doğru hareket edildi. İznik Ayasofya Müzesi’nin ardından çini atölyesini ziyaret eden öğrencilerimizden bazıları topraktan seramik çanak yapımına katıldılar. İznik çini çarşısında dolaştıktan sonra dönüş yoluna geçildi. Derslerinde öğrendikleri bilgileri gezerek pekiştirme şansı bulan öğrencilerimiz güzel bir geziyi daha anılarına eklediler.