7 VE 8. SINIFLARIMIZ MUN KONFERANSINA KATILDI

IIMUN18

23 - 25.11.2018 tarihleri arasında IELEV Çekmeköy Lise binasında gerçekleşen MUN konferansına sekiz kişilik bir delegasyonla katıldık. (7. sınıflarımızdan Eren Karakuş, Kerem Demir Karahan, Göksu Şengül ve 8. sınıflarımızdan Azra F. Yeni, Arda Demir Özdemir, Zeynep Özcan, Derin Ünsaldık ve Ozan Yazıcı.)

Öğrencilerimiz, çeşitli okulları temsil eden yaklaşık 100’e yakın orta ve lise öğrencisi ile birlikte, dünya sorunlarını ele alıp, bunları anlayıp, nedenlerini tartışıp çözüm bulmak için çabaladılar. Bunu yaparken yalnızca araştırma becerilerini geliştirmekle kalmayıp, iletişim becerilerini ve özyönetim becerilerini de geliştirme olanağı buldular. MUN özünde, farklılıklara toleranslı olma, dünyayı ortak evimiz olarak görme ve herkesin refah ve mutluluğunun aslında hepimizin sorumluluğu olduğu öğretisi üzerine kurulu.

IIMUN18 Birleşmiş Milletler Ankara Enformasyon Merkezi yetkilisi Sayın Ahmet Parla ve İnsani Yardım Koordinasyon ofisi yetkilisi Sayın Trod Jensen’i konuşmacı olarak ağırladı. Her iki konuşmacı da dünyada gerçekleşmiş olan iki savaşın korkunç kayıplarından çıkarılması gereken derslere ve bugün hala çeşitli nedenlerle devam etmekte olan savaşların yıkıcı sonuçlarına; iklim değişikliği, eğitimsizlik, fakirlik ya da kaynaklara ulaşmadaki eşitsizlikler nedeniyle yaşanılan tehdit ve kayıplara işaret ettiler. Bunlara çözüm üretmek için de parlak fikirli, uluslararası alanlarda, ön yargısız bir şekilde diyalog kurabilecek bilge gençlerin gücüne vurgu yaptılar. Hindistan menşeili bu uluslararası organizasyonu yürüten yeni mezun üniversiteli genç Niraj Dubey ve ekibi, IIMUN18 için üç önemli hedef belirlediler. 1-Herkesi Bilinçlendir/Bir kitap paylaş 2- Herkese Yemek Hakkı/Bir kimseyi doyur 3- İklim Değişikliğine Dur De/Bir ağaç dik.

Dünyanın daha iyi bir yer olabilmesi bizim elimizde. Bunu yapacak olan da, geleceğin liderleri. Öğrencilerimizin, geleceğin lideri olma yolunda ilk adımlarını atmış olmalarından ve bu etkinliğe katılarak, 3 günlük uzun çalıştaylara katılma azim ve cesareti göstererek, bir fark yaratma isteklerinden dolayı kendilerini tebrik ediyoruz.

Okul dışında gerçekleşen ve gerçek hayatla örtüşen böyle bir eğitici etkinlikten en üst seviyede fayda sağlayabilmeleri için öğrencilerimize destek olan İngilizce öğretmenlerimiz Yeşim Ulucaklı ve S. Deniz Alaca’ya ve tabii ki bizlere destek olan velilerimize ayrıca teşekkür ederiz.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.