HER DAMLAYA DEĞER – MARMARA'DA DÜNYA SU GÜNÜ KUTLANDI

22 Mart Dünya Su Günü, okulumuzda hafta boyunca yapılan etkinlikler ile kutlandı. Bu etkinliklerden bir tanesi öğrencilerimizin bilinçli su tüketimi konusuna dikkatlerini çekmek için düzenlenen İngilizce slogan yarışmasıydı. Bir diğer etkinlik ise, su hakkında pek çok ilginç ve çarpıcı bilginin bulunduğu “Bunları biliyor muydunuz?” panosunun ortaokul öğrencilerimiz tarafından ziyaret edilmesi, öğrencilerin öğrendiklerini not etmeleri, aileleri ile paylaşmaları ve böylece bu farkındalık etkinliğinin okul dışında da devam etmesinin sağlanmasıydı. Bütün bunlara ek olarak İngilizce derslerinde hafta boyunca yapılan sınıf içi ve ödev çalışmalarında konu ile ilgili paylaşımlarda bulunuldu.

22 Mart Dünya Su Günü’nde Fen Bilimleri zümresinin hazırladığı  programda  Gizli Su konusu vurgulandı ve 1 Mart’ta düzenlenen CNR Boat Show organizasyonuna katılan Eco-school öğrencilerinin “YETER ARTIK YAŞAMAK İSTİYORUZ” konulu paylaşımlarına yer verildi. Okulumuzun Eco-school eylem planında da belirtilen bilinçli su tüketimi ve su kaynaklarımızın korunması konularında pek çok bilgi öğrencilerimize aktarıldı. Bu önemli farkındalık etkinliğinde emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, her bir damla hayattır diyoruz.