İNSAN HAKLARI GÜNÜ

‘’BÜTÜN DÜNYA SESSİZ OLDUĞUNDA, TEK BİR SES BİLE GÜÇLÜDÜR’’ diyen Malala Yusufzay’ın sesine kulak veren Marmaralı ortaokul öğrencilerimiz, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler.

Okuma saatinde Harriet Tubman ve Malala Yusufzay’ın birer öyküsünü okuyarak günün anlamına dair farkındalık kazanan öğrencilerimiz, Martin Luther King’in ünlü konuşmasının bir bölümünü sınıflarında dinlediler.

Suriye, Sudan, Yemen  vb. ülkelerde yaşanan insan hakları ihlallerine, fuaye alanında yaptıkları konuşmalarla dikkati çeken öğrencilerimiz bu konudaki duyarlılıklarını göstermiş oldular. İnsan hakları ihlallerini konu alan ödüllü karikatürlerin ve öğrenci çalışmalarının yer aldığı sergi alanını gezdikten sonra, bu konunun kendileri için ne ifade ettiğini panoya yazarak etkinliği sonlandırdılar.

Etkinliğe katkıda bulunan öğrencilerimize ve etkinliği düzenleyen sosyal bilgiler öğretmenlerimize teşekkür ederiz.