Uluslararası Kanguru Matematik Sınavı’nda Finaldeyiz

Uluslararası Kanguru Matematik Sınavı’nda Finaldeyiz

Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" derneğine bağlı olarak 70'e yakın ülkede yapılan Kanguru Matematik Sınavının ilk aşaması Mart ayının üçüncü haftasında okulumuzda uygulanmıştır. Tüm dünyada milyonlarca (6 milyondan fazla) öğrenci ile birlikte önemli bir uluslararası matematik organizasyonunun parçası olan öğrencilerimiz bu sınavda matematik bilgileri ile birlikte matematik becerilerini de ölçme fırsatı bulmuştur.

Açıklanan sınav sonuçlarına göre 12 öğrencimiz ilk yüzde beşlik dilime girerek büyük başarı göstermiş ve final sınavına katılmaya hak kazanmıştır. Finale kalan öğrencilerimiz 4.sınıflardan Gökhan Alp Dizman, Defne Cebiroğlu, Başaran Soykan, Doruk Orak; 6.sınıflardan Göksu Şengül, Bora Erden, Ali Emir Bak, Sidar Kaya; 8.sınıflardan Beste Memiş, Selin Başpınar, Ege Onat, Çağrı Tosun’a 5 Mayıs 2018 tarihinde girecekleri final sınavında başarılar dileriz.

Matematik dersine karşı ilgi ve sevgiyi arttırmak, farklı bakış açıları kazanarak analitik düşünme becerilerini geliştirmek hedefiyle başladığımız bu çalışmada yer alan tüm öğrencilerimizi kutluyor, emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

*Sınava giren öğrencilerimiz https://www.kanguru-tr.com/kanguru-matematik adresinden detaylı sonuçlarını öğrenebilir, finale kalanlar kayıtlarını 30.04.2018 ’e kadar site üzerinden yapabilirler.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.