‘Sınav Kaygısıyla Baş Edebilme Becerilerinin Geliştirilmesi’ konulu Veli Destek Grup Çalışması

Özel Marmara İlkokulu-Ortaokulu, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü tarafından her yıl düzenli olarak yapılan  “Veli Destek Grup Çalışmaları” kapsamında,  “Sınav Kaygısı” Konulu Veli Semineri  09-16 Kasım 2017 tarihlerinde birbirini takip eden 2 oturum halinde gerçekleştirildi.

Çok sayıda velimizin ilgi gösterdiği seminerde; bilgi içeren slaytlar ve anlatımın yanı sıra, velilerin gerek bireysel gerekse grup halinde yaptıkları uygulamalar paylaşılmıştır.  Öğrencilerimize yardımcı olabileceğimiz durumların en önemlisi, ebeveynler olarak öğrencinin sınav öncesinde ve sınav sırasında yaşayacağı aşırı kaygı durumunda kendilerine vereceğimiz destektir. Bu çalışmamızda, öğrencilerimizi sınavlara hazırlanma sürecinde desteklerken kaygı yönetiminde etkili olan bazı teknikler velilerimizle paylaşılmıştır.