8. Sınıf Öğrencilerimiz Nesin Matematik Köyü’nde

Özel Marmara Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri 27-30 Eylül 2018 tarihlerinde Matematik Bölümü tarafından düzenlenen, Sosyal Bilgiler Bölümü’nün de desteklediği ‘Nesin Matematik Köyü ve Ege Turu Gezisi ’ne katıldılar. Hem akademik hem de kültürel içerikli bu gezide öğrencilerimiz, matematikle ilgili çok önemli deneyimler yaşarken, bir taraftan da doğal yaşamla iç içe olmanın huzurunu hissettiler. Prof. Dr. Ali Nesin ile katıldıkları unutulmayacak güzellikteki ve kendilerine katkısı büyük olan matematik derslerinin yanında ilk çağların filozoflarını yetiştirmiş olan Ege topraklarını da tanımış oldular.

İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alan Meryem Ana Evi ziyaret alanını, Efes Antik Kenti ve harabelerini, Şirince Köyü’nü, Aydın sınırlarında yer alan Tales Matematik Müzesi’ni de görme fırsatını buldular. Bu sayede öğrencilerimiz, matematik ve sosyal bilgiler derslerinde öğrendikleri bilgileri profesyonel rehber ve öğretmenleri sayesinde pekiştirmiş oldular. Gezi süresince öğrencilerimize rehberlik eden ve geziyi düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.