CERN’DE NELER OLUYOR?

Özel Marmara Ortaokulu Fen Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen, tüm ortaokul öğrencilerimizi kapsayan, “Cern’de Neler Oluyor?” konferansı 2 Ocak 2017 Pazartesi günü Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sehban Kartal’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Konferansta dünya çapında gerçekleştirilen bilimsel araştırmalardan, Cern’de yapılan deneyler ve deney koşullarından bahsedilerek öğrencilerin fen bilimine olan bakış açıları genişletilmiş ve ilgileri artırılmıştır. Konferans sırasında öğrencilerimizle yapılan soru – cevap etkinliğiyle bilim dolu dakikalar yaşayarak  farkındalık yaratan Prof . Dr.Sehban Kartal’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.