Cambridge Sınavları Veli Yazısı

Sayın Velimiz,

Özel Marmara İlköğretim Okulu olarak, yabancı dil öğrenimini destekleyerek çocuklarımızın bir dünya vatandaşı olabilmesini sağlamak her zaman öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur .

Yabancı dil öğrenimi kendi kültürünü dünya kültürleriyle beraber özümseyen çocuklarımızın bakış açısını zenginleştirir. Bu amaçla öğrencilerimizin uluslararası etkinliklere ve uluslararası geçerliliği olan ölçme değerlendirmelere katılmalarını her zaman tavsiye ve teşvik etmekteyiz .

1850 yıllarından beri tüm dünya ülkelerine sınav hizmeti sunan Cambridge Üniversitesi'nin sınavlarına  her yıl 130 ülkeden 5 milyonun üzerinde aday katılır .       Özel Marmara İlköğretim Okulu öğrencileri de her yıl bu sınavlarda İstanbul ve Türkiye ortalamasının üzerinde başarı elde ederek bizleri gururlandırmışlardır .

Cambridge Üniversitesi’nin uyguladığı Young Learners (Starters, Movers, Flyers) sınavları, öğrencilerimizi öğrenmeye teşvik edecek eğlenceli, ilgi ve ihtiyaçlarına hitap eden etkinliklerle zenginleştirilmiş sınavlardır. Young Learners sınavları ile oluşturduğu temeli akademik bir düzeye taşıyan KET (Key English Test), PET (Preliminary English Test) sınavları, ortaokul düzeyindeki öğrencilerimize dil öğrenme süreçlerinde adım adım gelişimlerini takip etme fırsatı sunar. KET ve PET sınavlarının sertifikaları Türkiye’de ve dünyada pek çok üniversitede geçerli olduğu gibi uluslararası şirketler ve devlet kuruluşlarında da kabul edilmektedir.

Cambridge Üniversitesi’nin tüm sınavları Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (Common European Framework of Reference) kriterleri ile denkleştirilmiş sınavlardır.

Okulumuzda bu yıl Cambridge Üniversitesi Starters, Movers, Flyers , KET ve PET sınavları;

3 HAZİRAN 2017 tarihinde yapılacaktır ve öğrencilerimize önerilen sınav ve ücreti tabloda belirtilmiştir.

 

Cambridge English Sınavı

Sınıf

Ücret

Starters

3. sınıf

200 TL

Movers

4. sınıf

200 TL

Flyers

5. sınıf

200 TL

KET

6. sınıf

280 TL

PET

7. sınıf

320 TL

 

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.