Görsel Sanatlar

Okulumuzda, Görsel sanatlar dersi; öğrencilerin bireysel yeteneklerini fark etmelerini, kendilerine güven duygusunu kazanmalarını, estetik ve eleştirel yönlerini keşfetmelerini ve görsel duyarlılıklarının gelişmesini sağlar.

Güzel sanatlarda yöntem, teknik, ilke ve akımlarla ilgili kavramları doğru kullanabilmelerini, görsel sanatlarda kullanılan yöntem ve teknikleri değişik konularda uygulayabilmelerini, iki ve üç boyutlu biçimlendirme çalışmalar yapabilmelerini, özgün çalışmalar ortaya koyabilmelerini, gözlem yoluyla nesnelerin temel özelliklerini kavrayabilmelerini, güzel sanatların hayattaki önemini ve gereğinin bilincine varabilmelerini, sanata ve sanat olaylarına değer vermelerini, sanat eserlerine ve kültürel değerlere duyarlı olmalarını, kültür birikimlerini yarınlara aktarma bilincini kavrayabilmelerini hedefler.

Her yıl bu hedefler doğrultusunda yapılan çalışmalar, mayıs ayının son haftasında sergilenir.