Kütüphane

VEDAT GÜNYOL KÜTÜPHANESİ

• Kütüphanemiz 1315 m² bir alan üzerine kuruludur.
  • 155 kişilik oturma salonuna ve 16.536 kitap koleksiyonuna sahiptir.
  • Internet bağlantılı 12 adet bilgisayar, 30 adet dergi aboneliği bulunmaktadır.
  • Yayınlar Dewey Sınıflama Sistemi'ne göre açık raf olarak yerleştirilmiştir.
  • Kütüphanemiz YORDAM Kütüphane programını kullanmaktadır.
  • Her sınıfın kütüphane saati bulunmaktadır. Kütüphane saatinde kütüphane tanıtılmakta, kütüphaneden nasıl yararlanacakları öğretilmekte, nasıl bilgi bulacakları ve kullanacakları öğretilmektedir. Seçtikleri kitabı okuma ve anlatma çalışması yapılmaktadır.
  • Marmara Eğitim Kurumları’nın tüm öğrenci, öğretmen ve personeli kütüphanemize üyedir.
  • İlkokul ve ortaokul öğrencileri 1 hafta süre ile en fazla 2 kitap ödünç kitap alabilirler.
  • Okul kütüphanesindeki kaynak kitaplar (ansiklopedi, sözlük, yıllık, atlas vb.), dergilerin son sayıları, gazeteler, atlaslar, bazı değerli kitaplar, ödünç verilmez.
  • Maltepe Üniversitesi  Kütüphanesi’nin elektronik kaynaklarından  faydalanarak  kullanıcılarımıza araştırmaları konusunda geniş bir alan oluşturmuş oluruz.

Marmara Eğitim Kurumları

Çalışma Saatleri  Hafta İçi :  08:00 - 18:00