Müzik

MÜZİK EĞİTİMİ ve ÖĞRETİMİ DERSİ HEDEFLERİ
• Başta İstiklal Marşı olmak üzere, marş ve şarkılarımızı, düzeyine uygun türkü ve tekerlemeleri doğru, temiz ve anlamlı söyleyebilme.
• Sesini doğru ve etkili kullanabilme.
• Müziğin her türünde nitelikli olanı niteliksizden ayırt edebilme.
• Avrupa ve dünya müziklerinden belli başlı örnekleri tanıyabilme
• Ses değişim ve gelişim döneminde (MUTASYON) sesini bilinçli ve sağlıklı kullanabilme.
• Kültür, sanat ve müziğin insan ve toplum hayatındaki önemini kavrayabilme.
• Geleneksel ve çağdaş, yöresel, ulusal ve evrensel müzikleri tanıyabilme.

MÜZİK EĞİTİMİ ve ÖĞRETİMİ DERSİ AMAÇLARI
• Müziğin temel eğitiminde ilk amaç, çocukta müzik sevgisini uyandırmak, hayal dünyasını, ritim duygusunu ve kulak duyarlılığını geliştirmektir.
• Müzik, enstrüman, ses ve ritim bilgilerinin, bilgisayar-projeksiyon destekli teknolojiyle öğretilmesi çocuğun ufkunu genişletmekte ve yaratıcılığını ortaya çıkarmaktır.
• Öğrencilerimizin bilgi, beceri, başarı ve genel kültürlerinin artırılması için yapılan uygulamalarda her öğrenci ilgi ve yeteneği doğrultusunda bir müzik aleti çalmaya ya da şarkı söylemeye teşvik edilmektedirler.
• 5-6-7 ve 8. sınıflarda, ayrıntılı nota öğretimi, çalgı eğitimi, şarkı öğretimi, müzik dinletisi, ritm çalışmaları ve besteciler hakkında bilgilendirme çalışmaları yapılır. Müzik alanında önemli kurum, kişi ve etkinliklerin tanıtımı amaçlanır. Ses ve nefes öğeleri üzerinde durulur. İnsan, toplum ve müzik ilişkileri üzerinde bilgilendirme amaçlanır.
• Müzik derslerinde kullanılan enstrümanlarla birlikte sanat dersi uygulamalarında daha ileri seviyede eğitim ve öğrenim görme şansları olmaktadır. Müzik edebiyatının önemli eserleri derslerimizde düzenli olarak dinletilmektedir. Amaç dinleme becerilerinin geliştirilmesi ve kültür hayatlarına katkıdır.
• Sanat etkinliklerine katılan her öğrenci birikimlerini atölye konserlerinde ve yılsonu etkinliklerinde sergilemektedirler.

MÜZİK BÖLÜMÜ DERSLİKLERİ
• Müzik eğitimi derslikleri bu amaç doğrultusunda bölüm olarak geniş ve kapsamlı bir çalışma olanağına sahiptir. Dört müzik dersliğimiz ve altı adet, sanat derslerinin yapıldığı piyano, keman, gitar, orff ve orkestra çalışma ünitelerimizde çocuklarımız her zaman müzik yapabilmektedirler. Sanat derslerinin yapıldığı bütün sınıflarımızda piyano vardır.
• Okulumuzda sergilenen tiyatro ve müzikal oyunların müzik ve ses kayıtları Müzik Bölümü’nde yapılmaktadır.