Müzik

Kendi başına etkin olarak müzik yapmak günümüz dünyasında bir var oluş sorusu olarak görülmekte ve gerçekten her çocuğun temel hakları arasında sayılmaktadır.

Çocukların kendi sanatsal yeteneklerini keyifle keşfetmeleri için en olumlu etkinlik uygulama metodur. Müziğin kavramla ve kurallar yoluyla değil, yalnız müziksel olarak öğretilmesi bugün ve gelecekte uygulamada esas olacaktır. Müziğin temel eğitiminde ilk amaç, çocukta müzik sevgisini uyandırmak, hayal dünyasını, ritim duygusunu ve kulak duyarlılığını geliştirmektir.

Okulumuzda müzik eğitimi görsel ve uygulamalı olarak 3 yaş sınıfından itibaren başlamaktadır. Her ay besteci ve enstrüman tanıtımı ve Orff teknikleri kapsamlı bir şekilde uygulanmaktadır. Öğrencilerimiz, anaokulundan başlayarak metalefon, melodika ve blok flüt eğitimi alırlar. Yetenekli ve istekli öğrencilerimiz kendi istekleri doğrultusunda bir enstrüman çalmaya yönlendirilirler.

Koromuz düzenli olarak çalışarak yıl boyunca okulumuzu çeşitli aktivitelerde temsil eder. Ayrıca her sene sonunda “Küçük Sanatçılar Konseri” etkinliği kapsamında enstürman çalan ya da şarkı söyleyen tüm öğrencilerimiz performanslarını okul toplumuna sergilemektedirler.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.