ÖĞRENCİLERİMİZ MAKER FAIRE 2017 'YE KATILDILAR

Özel Marmara Ortaokulu Fen Bilimleri Bölümü’nün katkılarıyla açılan Kodlama-Robotik-Maker kulübü öğrencileri 27 Ekim 2017 Cuma günü Haydarpaşa Garı’nda gerçekleşen İstanbul Maker Faire 2017'ye katıldılar.

Maker kültürünü yaygınlaştırmayı hedef alan fuarda kulüp öğrencileri yaşayarak, deneyerek, gözlemleyerek farklı bir bakış açısı ile sorun çözme becerilerini geliştirdiler. Fuar içinde yer alan robot tasarlama ve programlama, kodlama, cam ocağı etkinliği, ahşap boyama ve 3B tasarım sınıfı aktivitesi,  3D yazıcı ve materyal oluşturma, lehim yapma, bilgisayar programlama dillerine ait uygulamaların yer aldığı görsel şölende yer alan öğrencilerimiz, farklı çalışmaları inceleme fırsatı yakaladılar.

Yaratıcılığın ve üretmenin bilgi ile ortak yolculuğuna çıkan kulüp öğrencileri, fuardan okullarına mutlulukla  döndüler.