ÖZEL MARMARA İLKOKULU ETKİNLİK VE TANITIM GÜNÜ

SERAMİK ATÖLYESİ

Çocukların yüzey düzenleme ve renk bilgisini pekiştirmek, ince motor becerilerini desteklemek amacı ile seramik etkinliğinde seramik tabak boyama çalışması yaptırılacaktır.

Çalışma Alanı: Resim Atölyesi

• Önlük

STORYTELLING

Bu etkinlikte STORYTELLING ( İngilizce Hikaye Anlatımı ) teknikleri ile öğrencilerin hikayeyi interaktif bir şekilde öğrenmeleri ve aynı zamanda hikaye ile ilgili bir elişi çalışması yapmaları hedeflenmiştir.

Çalışma Alanı: Derslik

KODLAMA

Çocukların analitik düşünme becerisini geliştiren kodlama çalışmasının yapılacağı etkinlikle 21. yüzyıl becerilerinin gelişmesi hedeflenmektedir.

Kontenjan: 10 öğrenci

Çalışma Alanı: Bilgisayar Atölyesi

KAYBOLAN SÖZCÜKLER

Günümüzde teknolojinin de etkisiyle gelişen ve değişen dünyamızda çocuklarımızı kitaplarla buluşturmak, onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak oldukça zorlaştı.

İlkokul öğrencileri ile sınıf içi uyguladığımız sadece resimlerden oluşan kitap çalışmaları, kitapları oyunlaştırarak çocukların kitap okumaktan zevk almalarını sağlıyor.

Bu atölyede çocuklarımızla sessiz bir kitabı oyunlaştırarak uygulamalı olarak işleyeceğiz.

Çalışma Alanı: Derslik

PRODIGIES (MÜZİK EĞİTİM PROGRAMI)

1.Sınıflarda müzik derslerinde uygulanacak olan eğitim programı Prodigies; aktif, eğlenceli ve en güncel müzik eğitim programıdır.

Prodigies öğrencilere, erken öğrenme çağında evrensel müzik anlayışı ile birlikte İngilizceyi müzik alanında kullanarak yabancı dilini geliştirmeyi, ritim ve solfej eğitimini deskbellerin ( notalı zillerin) eğlenceli tınılarıyla öğrenme imkanını sunuyor. Bu atölye çalışması ile öğrencilerimizin eğlenceli zaman geçireceklerine inanıyoruz.

Çalışma Alanı: Müzik Dersliği

PERKÜSYON

Perküsyon veya vurmalı çalgı; bagetle, elle veya benzer başka bir çalgıyla vurma, sürtme veya ovma yoluyla ses çıkaran çalgı türüdür. Vurmalı çalgılar müzikte ritim yapısı kurulmak için kullanılır.Tumba, Cajon, Djembe, Marakas, Bongo, Def, Darbuka gibi enstrümanlarla tanışmak öğrencilerimiz için farklı bir deneyim olacaktır.

Çalışma Alanı: Müzik Dersliği

BUZ PATENİ

Tanışma, ısınma, öne/geriye kayma, sıçrama, spiral, pivot, spin, çökme/kalkma, öne/geriye çapraz hazırlık çalışmaları yapılarak öğrencinin etkinlikte keyifli vakit geçirmesi hedeflenmektedir.

Kontenjan: 10 öğrenci

Çalışma Alanı: Buz Pisti

ETKİNLİK GÜNÜ ÖĞRENCİNİN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN MALZEMELER

• Eşofman ya da tayt ve t-shirt
  • Spor ayakkabı
  • Aktivite sonrası yedek kıyafet

YÜZME

Tanışma, ısınma, temel ayak vuruşu, nefes çalışması, serbest ve sırtüstü yüzme dirilleri ve çıkış çalışması yapılarak öğrencinin yüzme sporuna olan ilgisi hedeflenmektedir.

Çalışma Alanı: Yüzme Havuzu

ETKİNLİK GÜNÜ ÖĞRENCİNİN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN MALZEMELER

Bone, gözlük, terlik, havlu ya da bornoz, mayo

MODERN DANS

Tanışma, ısınma, vücut koordinasyon çalışması, ritim gelişimi sağlayacak eğlenceli figürler ve kombinasyon çalışması ile dans etmenin keyfine varmaları hedeflenmektedir.

Çalışma Alanı: Dans Stüdyosu

ETKİNLİK GÜNÜ ÖĞRENCİNİN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN MALZEMELER

• Eşofman, tayt ya da şort, t-shirt
  • Spor ayakkabı
  • Aktivite sonrası yedek kıyafet

YARATICI DRAMA

Michael Escoffier’in “İyi Kalpli Küçük Tavşan” adlı kitabından esinlenerek oluşturulan bu yaratıcı drama atölyesinde, kütüphanede yaşayan bir tavşanın maceraları oyunlar, canlandırmalar ve resimlerle işlenerek, bir kütüphanede yapılabilecekler ve burada uyulması gereken kurallar üzerine farkındalık yaratılmaya çalışılacaktır.

Çalışma Alanı: Kütüphane

Başvur