Okulumuz Hakkında

Okulumuz Hakkında

Bodrum Özel Marmara Ortaokulu’nun felsefesi Atatürkçü, demokrasiye inanan, kendi kültürünü ve diğer kültürleri tanıyan, dili iyi kullanabilen, araştıran, sorgulayan ve sorunlara çözüm üretebilen, duygu ve düşüncelerini açıkça ifade edebilen, edindiği bilgileri yaşam becerilerine dönüştürebilen, özgüvenli, mutlu ve duyarlı bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerimizin sadece yaşadıkları toplumda değil, uluslar arası platformda da başarılı ve aranan bireyler olması öncelikli hedeflerimizdendir.

Bu bilinçle kurumumuz “Yaşam Boyu Eğitim” felsefesiyle yola çıkan Uluslararası Bakalorya Organizasyonu’nun (IBO), PYP ve MYP programlarını uygulamakta, ayrıca ECIS (European Council of International Schools), CIS (Commission of International Schools), Eco Schools ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları gibi organizasyonlarla ortak projeler yürütmektedir.

Yabancı Dil

• Anaokulundan itibaren Türk ve yabancı öğretmenlerimizin işbirliğiyle, dilde bütünsel öğrenmeyi gerçekleştirecek sistem ve yöntemlerle desteklenerek tüm sözel yetenekleri en iyi şekilde kullanacak seviyeye getirmek amacıyla eğitim alırlar. 4. sınıftan itibaren ikinci yabancı dil dersleri başlar.


• Öğrencilerimiz tüm dünyada uygulanan ve en güvenilir sınavlardan biri olan Cambridge Üniversitesi ESOL sınavlarına isteğe bağlı olarak katılmakta ve yine her yıl Türkiye ve dünya ortalamalarının üzerinde başarı elde ederek dil yeterliliklerini ortaya koymaktadırlar.

Sosyal Etkinlikler

• Öğrencilerimizin kendilerini tanıyabilmeleri, ilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri, planlı çalışma alışkanlığı edinebilmeleri, girişimci olabilmeleri, grup çalışmalarına katılabilmeleri ve aldıkları sorumlulukları yerine getirebilmeleri gibi olumlu tutum ve davranışları kazanabilmeleri amacıyla eğitim programımızın her aşamasında öğrencilerimiz çok yönlü, disiplinler arası geliştirilen çeşitli aktivitelerle desteklenir.

 5. ve 6. sınıflarda, haftada iki ders saati uygulanan “Sosyal Etkinlik Dersi”nde öğrencilerimiz, “Oyuncu Kelimeler, Adım Adım Türkiye, Dünya Şehirleri, Yaratıcı Eller, Englısh Drama, Yaratıcı Drama, Gitar, Piyano, Grafik Tasarım, Modern Halk Dansları, Basketbol, Masa Tenisi, Satranç, Resim Ve Görsel Sanatlar” gibi kulüplerden birini seçerek, yıl boyunca birçok çalışmanın içinde yer alır. Yapılan çalışmalar, yıl sonunda tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize sergilenir.

Yenilikleri takip eden deneyimli öğretmen kadrosu, öğrenciye birçok sosyal etkinlik olanağı sunabilen fiziki koşulları ve teknolojinin en gelişmiş olanaklarını kullanan teknik donanımı ile ülkemizin ve Avrupa’nın en seçkin okullarından biri olan Özel Marmara Koleji, 21. yüzyılın Dünya Okulu olarak öğrenci ve velilerimiz için bir ayrıcalıktır.

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.