Özel Marmara İlkokulu Öğrencilerinin Atatürk Ziyareti

Cumhuriyetin emanetçileri Özel Marmara İlkokulu 4. sınıf öğrencileri kendilerine bu eşsiz güzellikteki çağdaş, demokratik ve laik ülkeyi bırakan Atasını ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’de devlet töreniyle andı. Atasının huzuruna çıkarken onun emanetine sahip çıkmanın verdiği haklı gururla yürüyen öğrencilerimiz mozaleye çelenk bırakılırken duygulu anlar yaşadı.

Törenin ardından Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi’ni gezen öğrencilerimiz Milli Mücadele’nin zorluklarını ve Gazi Mustafa Kemal’in kahramanlıklarını daha da iyi anlama fırsatı buldular.

Atatürk’ün silah arkadaşı İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker ile Pembe Köşk’te yapılan sohbet sırasında öğrencilerimiz oldukça heyecanlı ve meraklılardı. Sordukları sorular ile Atatürk’ü daha yakından tanıma ve onu daha iyi anlama fırsatı buldular.

Gezinin bir sonraki gününde Ankara Etnografya Müzesi’ni gezerek kültürümüzle ilgili birçok bilgi edinen öğrencilerimiz Tabiat Tarihi Müzesi ve Enerji Parkı’nda oldukça keyif aldıkları bilimsel bir yolculuk yaptılar.

Gezi ülkenin geleceği ile ilgili önemli kararlar alınan Cumhuriyetin ilan edildiği 1. Meclis ile tamamlandı. Atamızın “Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez.” sözü ışığında gerçekleştirilen gezimizin öğrencilerimizin sosyal gelişimi ve iletişim becerilerine katkı sağladığını ve Ankara’dan güzel anılar ile döndüğünü gözlemlemek bizleri de oldukça mutlu etti.

 

Veli Mektupları

Siz Değerli Velilerimizden gelen görüş ve yorumları okumak için lütfen tıklayınız.